+359 892080727
+380 675132818
Болгарiя
м. Бургас

Возз’єднання сім’ї

   На підставі статті 24 п.1 пп.13 Закону про іноземців в Республіці Болгарія, близькі родичі (чоловік/дружина, діти до 18 років) особи, яка має статус виду на проживання (ВНП) в Республіці Болгарія, можуть отримати дозвіл на тривале проживання (ВНП) в Болгарії.

Отримання дозволу на тривале перебування для родичів складається з наступних етапів:
1. Отримання дозволу на возз’єднання сім’ї в міграційній службі Болгарії;
2. Отримання візи Д в посольстві Республіки Болгарія;
3. Отримання дозволу на тривале перебування (ВНП) в міграційній службі Болгарії.

1. Список необхідних документів для отримання дозволу про возз’єднання сім’ї:
Для дружини (чоловіка):
– Заповнена заява;
– Копія закордонного паспорту;
– Перекладене і легалізоване свідоцтво про шлюб;
– Копія нотаріального акту або нотаріально завірена копія договору оренди житла;
– Довідка про відсутність судимості дружини (чоловіка) (переклад і легалізація)
– Банківська виписка з рахунку, відкритому в болгарському банку, дружини (чоловіка);
– Заява про забезпечення житлом та засобами (якщо дружина (чоловік) не вписаний в нотаріальний акт і не має свого рахунку в болгарському банку);
Для дитини:
– Заповнена заява
– Копія закордонного паспорту;
– Перекладене і легалізоване свідоцтво про народження
– Заява про забезпечення житлом та засобами для проживання;
– Заява про згоду на отримання Візи Д і ВНП в Болгарії дитиною від Вас і Вашої дружини (чоловіка) з правом підпису.
Документи подаються одним з членів сім’ї без присутності дружини (чоловіка) і дітей, на кожного члена сім’ї має припадати окремий пакет документів.
Термін розгляду заяви один місяць, після закінчення якого видається посвідчення про возз’єднання сім’ї, на підставі якого оформляється віза типу Д в посольстві Болгарії в Україні.
Державний збір за подачу заяви на возз’єднання становить 10 лева за кожного члена сім’ї.

2. Оформлення візи типу Д в посольстві Республіки Болгарія в Україні, перелік необхідних документів:
– Заповнена анкета з фотографією;
– Копія всіх заповнених сторінок закордонного паспорта;
– Копія особистої карти члена сім’ї, який має дозвіл на проживання в Болгарії;
– Копія дозволу на возз’єднання сім’ї;
– Поліс медичного страхування із сумою покриття не менше 30000 євро.
Термін отримання візи Д 7 -10 днів.
Консульський збір за візу Д становить 100 євро (від нього звільняються деякі категорії, наприклад, діти до 6 років).
3. Для отримання дозволу на тривале перебування (ВНП) в міграційній службі Болгарії Вам знадобляться наступні документи:
– Копія особистої карти члена сім’ї, який має дозвіл на проживання в Болгарії;
– Копія сторінок закордонного паспорта (головна сторінка, сторінка з відміткою про останній в’їзд на територію Республіки Болгарія та сторінка з візою Д);
– Поліс медичного страхування із сумою покриття не менше 30000 євро.

   Термін отримання дозволу на тривале перебування для членів сім’ї 3 дні.

   Термін, на який видається перший дозвіл на тривало перебування для членів сім’ї, не може бути більше терміну дозволу основного власника ВНП (того члена сім’ї, який спочатку мав вид на тривале проживання на території Республіки Болгарія).
Служба міграції і посольство можуть запросити будь-які додаткові документи або довідки.